Firefly artikels

laluciernaga.org

Jonge vrouwen en leiderschap

Jonge vrouwen staan oog in oog met unieke uitdagingen bij de bevestiging en het ontwikkelen van een eigen leiderschapsstijl.

Sommigen worstelen met het managen van anderen, terwijl ze toch nog een "good girl" image willen handhaven. Ze willen niet worden genegeerd, maar ze willen ook niet gezien worden als te opdringerig. Het is zoeken naar een delicaat evenwicht en een managementsstijl die efficiënt is én bij je persoonlijkheid past.

Leiderschap deskundigen zeggen dat vrouwen met een tweezijdig probleem zitten: als zij zich krachtig willen doen gelden, kunnen mensen hun handelingen beschouwen als niet vrouwelijk genoeg. Maar als zij handelen op een stereotiep vrouwelijke manier, worden ze niet gezien als sterke leiders.

Er bestaan intussen opleidingen die zich specifiek richten op management rollen bij vrouwen, zoals bijvoorbeeld de cursussen aangeboden door Media Training Brussels. Bekleedt u een management functie? Dan is communicatie uiteraard van cruciaal belang. Volg een opleiding communicatie om uw communicatieve vaardigheden bij te schaven.


Leiderschap bij jonge vrouwen

Er bestaat een groot probleem: het tekort aan vrouwelijke rolmodellen. Mensen leren vaak leiderschapsstijlen door het observeren van anderen, maar nog te vaak zijn er weinig vrouwelijke leidinggevenden te observeren.

Vrouwen kunnen natuurlijk ook wat opsteken van mannelijke leiders, maar die kunnen hen niet leren hoe ze de vrouwelijke stereotypen kunnen vermijden.

Experts suggereren verschillende strategieën. Als er niet veel vrouwelijke leiders op de werkvloer aanwezig zijn, moeten jonge vrouwen toetreden tot beroepsverenigingen of maatschappelijke organisaties om rolmodellen te vinden. Deze instellingen bieden jonge vrouwen ook een kans om buiten het kantoor nieuwe leiderschapsstijlen uit te proberen.

Op het werk moeten jonge vrouwen de hulp van mentoren inroepen en feedback vragen over leiderschap technieken. Na een vergadering is het een goed idee om een vertrouwde overste te vragen welke gedragingen werkten en welke niet. Ondergeschikten om feedback vragen is meestal een vergissing, want het kan aangeven dat de leider onzeker van zichzelf  is- een perceptie die jonge vrouwelijke managers vooral willen vermijden.

In theorie zouden deze mentoren zowel mannen als vrouwen kunnen zijn, maar jonge vrouwen moeten zich realiseren dat mannelijke mentoren misschien niet zo bewust zijn van de unieke uitdagingen waarmee jonge vrouwen geconfronteerd worden.

Leiderschapscoaches moedigen vrouwen aan om hun kwaliteiten te showcasen op doordachte manieren, zoals toonaangevende presentaties leiden op meetings. Ze mogen niet tevreden zijn als enkel hun naam op een belangrijk rapport staat. In plaats daarvan zouden zij actief moeten betrekken met collega's en leidinggevenden, en vaak praten over hun ideeën en onderzoek.

Plaats reactie