Firefly artikels

laluciernaga.org

SEO: wat is het en hoe begin je eraan?

Men hoort tegenwoordig meer en meer de term 'SEO' vallen. Maar wat is het en hoe begin je eraan?

SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie), en betreft de praktijk om je website hoger te krijgen in Google voor de trefwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Zoekmachine optimalisatie moet dan ook nog in twee aparte takken opgedeeld worden: on-site en off-site. Vooral bij Drupal websites (Drupal is een CMS van Belgische bodem) is een SEO analyse om de on-site facturen te bekijken meestal broodnodig, omdat deze vaak veel duplicate URLs hebben.

In dit artikel krijg je meer uitleg over beide vormen van SEO en hoe ze jouw website kunnen boosten.

Met dank aan: www.clicktrust.be

SEO: een inleiding

Off-site en on-site zoekmachine optimalisatie zijn twee verschillende beesten, maar voor de beste resultaten moet je beide combineren.

On-site SEO:

Dit betreft het optimaliseren van de structuur en de inhoud van de website zelf om beter te scoren in Google. Het gaat hier om Search Engine Friendly urls, een correcte silo-structuur voor je website, het vermijden van duplicate content en duplicate URLs, het correcte gebruik van meta titels, meta descriptions, H2 en H1 tags, image alt tags, en zoveel meer.

De beste manier is om een SEO analyse van je website aan te vragen bij een zoekmachine optimalisatie expert en dan de nodige aanpassingen door te voeren.

Off-site SEO:

De bekendste vorm van zoekmachine optimalisatie, dit betreft het plaatsen van links naar je website met het correcte percentage gebruik van exacte ankerteksten.

Deze vorm van SEO is zeer gevoelig en kan indien incorrect gedaan je website schaden. Het is belangrijk om enkel linkste plaatsen op goede bronnen zoals themagerelateerde websites in de juiste taal met pagerank, en om slechte links zoals forum signature links te vermijden als de pest.

 

 

 

Plaats reactie