Firefly artikels

laluciernaga.org

Garagepoorten onderhoud: belangrijker dan je denkt

Garagepoorten zijn iets waar we na de installatie vaak helemaal niet meer over nadenken: eenmaal ze er staan, gaan we ervan uit dat ze voor altijd zullen meegaan.

Nu is dat meestal ook wel het geval - sommige mensen hebben al 40 jaar dezelfde garagepoort staan - maar als je ze in perfecte condifie wil houden, is het toch best om regelmatig onderhoud en reparaties uit te voeren.

Je kan je garagepoort onderhoud zelf doen, maar je kan eigenlijk beter een onderhouds bedrijf onder de arm nemen.
 
Bij het onderhoud en de reparatie moet je letten op volgende potentiële problemen:

Beschadigde onderdelen

Alles verslijt, ook bepaalde onderdelen van je garagepoort, zoals de deurpanelen en de veren, die beschadigd kunnen raken na lang gebruik.

Losse onderdelen

Losse onderdelen zijn een tweede vaak voorkomend probleem bij garagepoorten. Als de banen niet goed uitgelijnd zijn, of de beugels zitten niet meer goed in de frame, kan dat tot problemen leiden.

Ook de sensoren moeten van tijd tot tijd bijgesteld worden. Als deze niet optimaal ingesteld zijn kan het dat de afstandsbediening of schakelaar niet meer naar behoren werken.

En soms heb je gewoon een nieuwe nodig...

Je kan veel bereiken met regelmatig onderhoud en de nodige reparaties, maar soms is het voordeliger om het geheel te vervangen.

Plaats reactie