Firefly artikels

laluciernaga.org

Doe het zelf!

Welkom op de doe-het-zelf hoek van laluciernaga.org - in dit artikel pennen we regelmatig nieuwe doe-het-zelf tips neer voor de handige Harry's onder ons!

Zelf voorzetrolluiken plaatsen

Zelf je eigen rolluiken plaatsen voor je vensters hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het is aanbevolen om met twee te zijn, op je eentje is het relatief moeilijk om alles recht te houden terwijl je het rolluik bevestigt. Maar als je een beetje handig bent kan je met twee in een klein uurtje je eigen voorzetrolluiken plaatsen.

Je plafond opsmukken dankzij een spanplafond

Je bent bezig met een restauratieproject en wilt een plafond opsmukken? Soms is verven niet genoeg, en moet er eveneens opnieuw geplakt worden, en dat is een werkje dat best te vermijden is. In andere gevallen zijn de plafonds gewoonweg té hoog - zowel om praktisch aan te werken als om later te verwarmen.

In dat geval hebben we een handige tip: spanplafonds! Je kan de hoogte zelf kiezen en het verbergt het oude plafond 100%.

Zelf een voorruit herstellen

Een autoruit herstellen hoeft niet duur te zijn! Als je een beetke handig bent met wagens kan je het in feite zelf doen. Voor de courante modellen vind je meestal wel een vervangings voorruit op een auto sloopplaats. We hebben het dan wel over een klassieke, simpele voorruit, want met de huidige electronica zoals hittesensoren, regensensoren en voorruitverwarming wordt het wel héél wat ingewikkelder! Je kan ook nog zelf je ruiten tinten, als de tint niet hetzelfde zou zijn als die van de originele voorruit.

Zelf je auto verlagen

Ook zin een sportievere, lagere versie van je wagen? Sommige tuning activiteiten wijn best simpel, maar een auto verlagen vereist wel wat kennis van automechanica, toch als je het verantwoord en veilig wilt doen! Maar je kent vast wel iemand in je buurt die handig is met auto's, en voor iemand met wa voorkennis is het helemaal niet zo'n ingewikkelde zaak.

Doe zelf aan houtbewerking

Ben je een beetje knutselaar in en rond het huis? Met een freesmachine kan je heel veel leuke dingen doen! Freesmachines kunnen gaten maken in hout, maar daarnaast ook gleuven maken en allerlei andere vormen uitfrezen. Zo kan je je eigen houtbewerking doen!

Plaats je eigen ramen en deuren

Je eigen ramen en deuren plaatsen, het is allemaal zo moeilijk niet. Het belangrijkste is eigenlijk dat je degelijk materiaal koopt, zodat je er later geen spijt van krijgt, de plaatsing zelf is geeneens zo moeilijk. Je moet wel beslissen of je voor PVC, houten of aluminium frames gaat, de drie zijn verschillend op vlak van duurzaamheid en energiebehoud. Voor meer info over alle types ramen kan je hier terecht: houten ramen of hier: aluminium ramen .

 

 

Plaats reactie