Firefly artikels

laluciernaga.org

Kan internet dating leiden tot een sterke relatie?

internet datingVoor mensen die zeer weinig tijd hebben om uit te gaan en op zoek te gaan naar een ideale partner, kan internet dating een zeer handige manier zijn om in aanmerking komende singles te vinden. De vraag is, hoe vaak werkt het ook echt?

In dit tijdperk waar alles online gedaan kan worden, zoals winkelen, onderwijs of zelfs je job, lijkt online op zoek gaan naar romantiek geen slecht idee.

Dating websites geven je de kans om op zoek te gaan naar leeftijdsgenoten in dezelfde situatie die net zoals jij op zoek zijn naar ware liefde

Bron: www.astuceinformatique.com

Is internet dating iets voor jou?

Je kan argumenteren dat het een betere manier van communiceren is, omdat je je gesprekspartner helemaal niet kent en dus normaal gezien ook niets te verbergen hebt.

Het andere voordeel van een online relatie is dat je met de huidige technologie gemakkelijk in contact kan blijven - je kan elkaar 24 uur per dag bereiken dankzij smartphones.

Is online dating zó verschillend van 'echte' dating?

Toch zijn er natuurlijk duidelijke verschillen tussen online dating en echte dating.

Je hebt er sowieso een ander gevoel bij: we maken veel aannames over mensen die we online ontmoeten online omdat we eigenlijk niet zoveel weten over hen. Maar je moet maar denken dat zij in dezelfde situatie zitten, en er vaak nét zo over denken als jij!

Met de tijd kan een online relatie dezelfde betekenis krijgen als een 'gewone' relatie: enkel het verhaal van hoe jullie elkaar hebben leren kennen zal anders zijn.

Toch een kleine waarschuwing: denk niet dat de persoon die je leert kennen perfect is, want dat zal waarschijnlijk niet het geval zijn. Iedereen maakt fouten in relaties, maar het belangrijkste is leren uit je fouten. Een online relatie vergt werk, net zoals een normale relatie. Als je beiden bereid bent om eraan te werken, kan het iets moois worden!

Plaats reactie