Firefly artikels

laluciernaga.org

Waterontharders: lees voor je koopt

waterontharderMensen die zich bewust zijn van het belang van een waterontharder of ontkalker willen ervoor zorgen dat hun water tegelijk zacht is en veilig is.

Als je je bewust bent van de samenstelling van je kraantjeswater, kan je ervoor zorgen dat je de kwaliteit ervan kan verbeteren

Dit artikel zal de voor- en nadelen van waterontkalkers bespreken om je te helpen evalueren of de aanschaf van zo'n apparaat voor jou voordelig is.


Voordelen van waterontkalkers

  • Je bespaart tijd bij het schoonmaken wanneer je zacht water gebruikt, omdat het de reinigende eigenschappen van schoonmaakmiddelen bevordert.
  • Calcium en magnesium, stoffen die zich in hard water bevinden, verlagen het kookpunt en de temperatuur van water omdat ze warmte erg traag doorgeven. Dus heb je meer energie nodig om je water te verwarmen bij het koken of verwarmen met centrale verwarming.  Bijgevolg bespaar je geld op je  electriciteits- of gasverbruik.
  • Zacht water zorgt voor maximale hygiëne omdat er geen deposito's van kalk gevormd worden. Kalkdeposito's zijn moeilijk te verwijderen en schoon te maken.
  • Waterontharders maken gewassen kleding zacht en comfortabel om te dragen. Zo ben je verzekerd van schone, zacht en fris ruikende kleding. Kleren gewassen met hard water ruiken minder fris en hebben een hardere textuur.

Nadelen?

  • Ontkalkers gebruiken soms natrium elektrolyten om hard water om te zetten in zacht water. Wanneer je zacht water drinkt zit er soms niet genoeg natrium in, een bestanddeel dat het lichaam nodig heeft.

Aangezien je je nu bewust bent van de voor- en nadelen van waterontharder of ontkalker, kan je met kennis van zaken op zoek gaan!

Plaats reactie