Firefly artikels

laluciernaga.org

Tripje naar Brussel? Boek een hotel in de 'city centre'

Als je nog nooit in Brussel bent geweest, is het hoog tijd dat je de hoofdstad van Europa een bezoekje brengt! Er echter zijn een paar dingen die je beter in gedachten kan houden bij een bezoek aan Brussel!

Bijvoorbeeld, als je naar de hoofdstad van België reist, het sterk aangeraden om een hotel knal in het midden van het centrum van de stad te boeken, idealiter in de buurt van de Grote Markt. Als je op zoek bent naar een snelle oplossing, probeer dit charmante hotel dat ideaal is gelegen en eerlijk geprijsd: Hotel Brussels City Centre.

Wil je weten wat je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan Brussel, lees dan verder!

 

Bezoek Brussel: mis deze bezienswaardigheden niet

Brussel is een stad die je kan bezoeken in een dag of twee, het is niet nodig om een langer verblijf te boeken, tenzij indien je andere Belgische steden zoals Gent, Brugge of Antwerpen wenst te bezoeken wanneer je er bent.

Het is wel net zo makkelijk als je overal dichtbij bent: probeer een hotel te boeken in het centrum van de stad, ideaaliter in de buurt van de Grote Markt. Als je dat doet, zijn de meeste van de hoogtepunten van de stad binnen loopafstand.

Probeer tijdens je eerste bezoek volgende bezienswaardigheden niet te missen:

  • Manneken Pis: Begrijp me niet verkeerd, het is een zeer onindrukwekkend standbeeld. Het is gewoon zo klein. Maar het is een onderdeel van het culturele erfgoed van België, en een must-see. Wees niet verbaasd als hij er verkleed bij staat.
  • De Grote Markt zelf: de architectuur van de Grote Markt is een perfect voorbeeld van waarom je Brussel moet bezoeken.
  • Een chocolade winkel: durf Brussel niet te verlaten zonder de obligate chocolade souvenirs!
  • De Zavel: een van de duurste plekken in Brussel, maar ook een van de tofste. Ga zitten voor een kopje koffie en geniet!
  • Voor de stripliefhebbers (en België heeft nu eenmaal een gigantische stripcultuur): de stripwinkel Brüsel op de Anspachlaan. Gewoon prachtig.

Plaats reactie