Firefly artikels

laluciernaga.org

Waarom AdWords gebruiken?

adwords

Van de grootste merken tot je lokale concurrenten, vandaag lijkt iedereen een AdWords campagne te hebben.Sommige grote bedrijven besteden inderdaad tientallen miljoenen dollars per jaar aan AdWords en betalen tot maar liefst €40 per klik! Maar dit betekent niet dat het organiseren van je eigen campagne  niet haalbaar of binnen je budget zou zijn. Indien een correcte werkwijze kunnen AdWords voor kleine ondernemingen net zo succesvol zijn als voor grote bedrijven. Om AdWords efficiënt en succesvol te gebruiken kan je verschillende Adwords trainingen volgen. Wil je een adwords training volgen om een expert te worden, klik dan hier.

Hier zijn 4 redenen hoe AdWords effectief kunnen zijn voor KMO’s:

1. Een AdWords campagne is eenvoudig bij te houden
In vergelijking met traditionele marketing zijn de data over online kanalen veel gemakkelijker te meten en te evalueren. Daarbovenop is AdWords een van de makkelijkste manieren om de resultaten van je online campagne te volgen. Je kan de verkoopstrechter achterhalen tot het aantal keren dat een advertentie bekeken is. Het is ook gemakkelijk te meten hoeveel mensen op je advertentie klikken en hoeveel bezoekers zijn omgezet tot leads of klanten.

2. AdWords is eenvoudig op elke schaal
Het organiseren van een succesvolle campagne vraagt toch wel wat werk en de juiste aanpassingen. Als je dan eenmaal de juiste ingrediënten hebt samen gezet, kan AdWords je helpen om je campagne tot in de hoogste versnelling te laten schakelen – hierdoor krijg je meer leads en webverkeer!

3. AdWords heeft een direct effect op je webverkeer
Een organische SEO strategie met on-site optimalisatie en linkbuilding kan maanden duren vooraleer je ietwat rendement op de investering terug krijgt. AdWords is daarentegen heel gemakkelijk op te stellen. Zodra je account is aangemaakt en je advertenties zijn goedgekeurd, worden ze het zelfde moment al weergeven in de zoekresultaten en krijg je dus direct meer webverkeer.

Pay-per-click campagnes kunnen je ook vitale inzichten verschaffen om te gebruiken in je organische SEO campagnes. Met AdWords kom je snel te weten welke zoekwoorden het meeste verkeer of meeste conversies opleveren. Dit stelt je in staat om de gewenste resultaten van je campagne vast te stellen.

4. AdWords is gemakkelijk aan te passen
Deze vloedgolf van gegevens maakt dat je de gebreken van je campagne tijdig kan vaststellen en de nodige aanpassingen kan doen om de resultaten te verbeteren. Een AdWords campagne kan voortdurend worden getest en aangepast. Een simpele headline of een call-to-action veranderen kan meer clicks of conversies opleveren. De boodschap is dan ook: test -> verzamel gegevens -> analyseer de resultaten -> pas je campagne aan -> herhaal de cyclus

Plaats reactie