Firefly artikels

laluciernaga.org

De voordelen van een carrière in het bank- en verzekeringswezen

verzekering vacatures

Je moet meestal niet lang zoeken om te weten te komen dat de banken of verzekeringsmaatschappijen in je buurt al voor vele jaren actief zijn. Het bank- en verzekeringswezen bestaat al eeuwen en zal ook in de toekomst een prominent onderdeel van de samenleving vormen. Maar de duurzaamheid van de sector en het vooruitzicht op nieuwe jobs zijn niet de enige argumenten om een carrière in het bankwezen of in verzekeringen na te volgen. surf naar http://www.insurance-boulevard.com of http://www.bankingblvd.com voor een overvloed aan vacatures uit de sector.

 

Een bevredigende carrière

Het bank- en verzekeringswezen zijn bevredigende keuzes voor mensen die iets willen betekenen voor de maatschappij. Bankiers spelen een essentiële rol in de samenleving omdat ze geld beschermen, investeren en uitlenen. Velen staan klanten bij in de meest belangrijke beslissingen van hun leven; hoeveel ze moeten sparen voor verdere studies of de aankoop van een huis, hoe ze het best het eigen bedrijf organiseren en welke pensioenregeling het meest geschikt is?

Planning

De meeste werkschema’s van bankiers staan hen toe om nachten, weekends en feestdagen vrijaf te nemen. Als je een carrière in de verzekeringssector overweegt, moet je wel bereid zijn om af en toe in het  weekend of 's avonds te werken. Je kan immers niet op voorhand weten wanneer iemand hulp nodig heeft omtrent zijn of haar verzekering.

Compensaties en bonussen

Dit kan sterk variëren, afhankelijk van de positie van een persoon, zijn of haar anciënniteit en het bedrijf waarvoor hij of zij kiest om voor te werken. Bankiers worden over het algemeen goed betaald. Mensen die werken in de verzekeringssector kunnen naarmate hun carrière zich verder ontwikkeld, ook heel wat verdienen al is hun startsalaris dan wel lager dan in de bankensector.

Voordelen

Een loopbaan in het bank- of verzekeringswezen biedt meestal uitzicht op aantrekkelijke voordelen zoals betaald verlof, gratis gebruik van bepaalde financiële diensten, bijstand bij adoptie en toegang tot wellness-programma’s.

Doorgroeimogelijkheden

Banken bieden ook vaak ondersteuningsprogramma’s aan voor onderwijs en kindergeld. Verder studeren wordt dus eerder aangemoedigd dan ontmoedigd als je voor een bank werkt. Verzekeringsmaatschappijen zijn ook bekend voor de vele doorgroeimogelijkheden.

Plaats reactie