Firefly artikels

laluciernaga.org

5 tips om renovatiefouten te vermijden

woning renoveren

Deskundigen wijzen op tal van fouten die mogelijk zijn tijdens een renovatie. Sommige zijn groot, anderen zijn klein. Allen hebben ze echter één ding gemeenschappelijk: ze hoeven niet te gebeuren. Hier is een lijst van de meest voorkomende renovatiefouten en gemakkelijke manieren om ze te vermijden. Wilt u uw woning renoveren maar doet u dit liever niet zelf, contacteer dan een expert, zoals bijvoorbeeld deze: http://www.josdejongh.be/verbouwing

1. Slechte voorbereiding

Een goede renovatie moet je goed voorbereiden – erg goed. Een gedetailleerd plan zal helpen je budget en tijdsplanning bij te houden. Onderteken een zeer specifieke overeenkomst samen met je aannemer vóór het werk begint. Je moet in staat zijn om op papier te zien hoe de renovatie zal verlopen alvorens alles begint.

2. Materiaal inkopen zonder plan

Dit kan niet genoeg benadrukt worden:  koop geen materialen of apparaten totdat je renovatie is gepland en alle metingen zijn opgenomen. Online winkels kunnen verleidelijk zijn, maar een 106cm vaatwasser met korting kopen zal je niet veel geld uitsparen als je enkel plaats hebt voor een 100cm model.

3. Aanslepende problemen negeren

Wanneer je muren of vloeren sloopt, is er een grote kans dat je op iets stuit wat je niet verwacht had. Elektrische en sanitaire kwesties moeten worden behandeld voordat je de muren opnieuw sluit. Het is dan wel een onverwachte kost, maar dit zal je op lange termijn veel geld besparen.

4. Shortcuts nemen

Doe dit niet. Dit zal enkel maar leiden tot problemen op lange termijn. Het is altijd beter om extra je best te doen en van de eerste keer juist zitten dan te moeten opnieuw te beginnen. Doe beroep op competente professionals, koop hoogwaardige materialen en neem de tijd om alle noodzakelijke stappen te voltooien.

5. Te veel doe-het-zelf

Ik hou van ambitieuze mensen die zelf hun huis willen renoveren. Er komt echter een moment dat je sommige taken beter aan professionals over laat. Het installeren van kasten of complex tegel- en timmerwerk laat je beter door een ervaren vakman doen want dit kan de waarde van je huis drastisch verminderen indien het verkeerd wordt gedaan.

Plaats reactie