Firefly artikels

laluciernaga.org

Medicatie om koorts te behandelen

medicijnen kinderen

Indien uw kind ouder dan 6 maanden is en koorts heeft, hoeft ze waarschijnlijk niet voor de koorts behandelt te worden tenzij ze zich ongemakkelijk voelt. Kijk naar haar gedrag. Als ze drinkt, eet, normaal slaapt en kan spelen, kunt u afwachten om te zien of de koorts uit zichzelf verdwijnt en hoeft u de koorts niet te behandelen. Overleg met uw arts voordat u haar enig vorm van medicijnen kinderen geeft.

Tip: om een hoog ziekenhuisfactuur te vermijden kan je een hospitalisatieverzekering bij DKV afsluiten.

Wat kunt u doen

  • Houdt haar kamer comfortabel koel.
  • Zorg er voor dat ze niet te warm gekleed is.
  • Moedig haar aan om drankjes te drinken zoals water, aangelengd sap of een winkel gekochte elektrolytoplossing.
  • Zorg er voor dat ze zichzelf niet uitput.
  • Overleg met uw arts voordat u medicijnen geeft

Hoe het welzijn van uw kind te verbeteren d.m.v. medicatie.

Paracetamol en Ibuprofen zijn veilige en effectieve medicijnen als ze worden gebruikt als aangegeven om uw kinds welzijn te verbeteren, ze kunnen ook koorts verlagen. Ze zijn zonder recept verkrijgbaar en in supermarkten e drogisterijen te koop. Maar houdt het volgende in gedachten:

  • Ibuprofen kan alleen gebruikt worden bij kinderen ouder dan 6 maanden. Het mag niet aan kinderen worden gegeven die constant braken of uitgedroogd zijn.
  • Gebruik geen aspirine om de koorts of ongemak van uw kind te behandelen. Aspirine kan de volgende bijwerkingen hebben: een maag die van streek raakt, interne bloeding en meer serieus, het, syndroom van Reye.
    Als uw kind braakt en niets binnenhoudt, kan een zetpil nodig zijn. Paracetamol is er in zetpil vorm en kan het ongemak van uw brakende kind verminderen.

Voordat u uw kind enige medicatie geeft, dient u de bijsluiter te lezen zodat u zeker weet dat u de juiste dosis voor deze leeftijd en dit gewicht geeft. Als uw kind ook andere medicijnen gebruikt dient u de bijsluiter te raadplegen. Als deze paracetamol of ibuprofen bevatten, dient u dit de arts van uw kind te laten weten. Indien uw kind jonger dan 2 jaar is, is het verstandiger om eerst met de arts van het kind te overleggen.

Plaats reactie