Firefly artikels

laluciernaga.org

Mediums en paragnosten, in geuren en kleuren

Paragnosten en mediums bestaan in alle geuren, kleuren, maten en lengtes - er zijn zoveel verschillende soorten zogenaamde 'paranormale gaven' dat een mens voor minder de tel kwijt zou geraken.

In dit artikel nemen een kijkje naar de verschillende gaven van mediums en paragnosten, van telepathie tot levitatie, van intuïtie tot pyrokinese!

Verschillende soorten paranormale gaves

Wichelroede - de wichelroede impliceert het gebruik van een hengel, stokken, of slinger.

Empathie - Het talent om de behoeften, drives en emoties van een ander te voelen. Paranormale begaafdheid kan zich vaak openbaren door de ontwikkeling van empathie.

E.S.P. - Extra Sensory Perception of buitenzintuiglijke waarneming is het bewustzijn van informatie over gebeurtenissen dat niet wordt verworven door de zintuigen en niet af te leiden is uit eerdere ervaringen. Wordt vaak gebruikt om helderziendheid, voorkennis, telepathie, enz. te beschrijven.

Intuïtie - Net als heldervoelendheid is dit de kracht of het vermogen om directe kennis te verwerven zonder rationeel denken of gevolgtrekking.

Levitatie - De mogelijkheid iemands lichaam te laten zweven boven de grond. Een gedocumenteerd geval van levitatie betrof St. Theresa van Avila in de 16e eeuw.

Mind Over Body - Het onderdrukken van of mentaal voldoen aan de behoefte aan water, voedsel, of slapen. Er is enige discussie over de vraag of dit eigenlijk een paranormale begaafdheid is omdat veel van de mensen die worden geassocieerd met deze eigenschap (monniken, yogi's, mystici, enz. ..) niet algemeen "helderzienden" genoemd worden.

Voorkennis - Heel eenvoudig, "het kennen van de toekomst". Echter, omdat de tijd een dynamische constructie is, kan niemand ooit elk detail weten over de toekomst.

Pyrokinese - De mogelijkheid om branden te beginnen met de geest.

Telekinese - Ook bekend als psychokinese, het vermogen om voorwerpen te verplaatsen met je geest.

Plaats reactie