Firefly artikels

laluciernaga.org

Tips voor een succesvolle groepsuitstap

groepsuitstap

Als uw doel een meer samenhangend en productieve werkvloer is, is het het misschien wel waard om tijd en geld in teambuilding activiteiten of een groepsuitstap te steken.

U moet alleen wel creatief zijn. Onderzoeken tonen aan dat 31% van de medewerkers niet van teambuilding activiteiten of groepsuitstappen houden. Dus hoe gaat u een evenement of oefening organiseren, die niet alleen effectief is om uw medewerkers te leren hoe ze samen moeten werken, maar die ook leuk is voor ze?

1. Plan de activiteit tijdens werktijd

Het maakt niet uit hoe leuk ze hun werk vinden, niemand wil in het weekend of ’s avonds extra tijd besteden aan een verplicht (werk-)evenement. Plan de groepsuitstap als het kan tijdens de werkdag - zelfs twee uurtjes op vrijdag is beter dan tijdens het weekend op werk te zijn. Als het moet, kun u de activiteit tijdens de lunch of ontbijt organiseren, maar zorg zeker voor eten! Let ook op de vakantieplanning. U wilt niet dat uw activiteit op een dag plaatsvind terwijl de helft op vakantie is.

2. Moedig samenwerking aan, geen competitie

Als er een wedstrijd element in zit, zijn er medewerkers die zo gefocust op winnen zijn, dat ze misschien helemaal niets van de ervaring leren. Kies daarvoor in de plaats een activiteit die uw medewerkers aanmoedigt om samen een probleem op te lossen.

3. Maak het voor iedereen toegankelijk

Natuurlijk, sommige mensen vinden het heerlijk om softbal te spelen of een estafetteloop als teambuilding te doen, maar houd in gedachten dat niet iedereen van het personeel van zo’n uitdaging houdt en degenen die dat niet doen voelen zich misschien buitengesloten, wat het tegengestelde is van wat u wilt bereiken. Het is belangrijk om over gezondheid en conditie na te denken om ervoor te zorgen dat u een groepsuitstap kiest die voor iedereen toepasselijk is. Dat gezegd hebbende, heeft een fysieke activiteit grote gezondheid en sociale voordelen, dus als u personeel er in voor is, plan dan zeker een groepswandeling, yoga les of een uitje naar een lokale bergbeklimfaciliteit.

4. Ga buiten het kantoor.

Soms is het al voldoende om buiten het kantoor te zijn om mensen meer ontspannen met elkaar om te laten gaan. Zelfs als u een teambuilding sessie hebt die u makkelijk in de vergaderzaal zou kunnen doen, boek dan toch een ruimte buiten kantoor om de indruk te geven dat het niet om “gewoon” werk gaat.

Plaats reactie