Firefly artikels

laluciernaga.org

Lage rugpijn: kies een goede matras

matras

Op de verkeerde matras slapen kan lage rugpijn veroorzaken of verergeren. Gebrek aan steun van een matras versterkt een slechte slaappositie, spant spieren aan en helpt niet om de ruggengraat in lijn te houden wat allemaal bijdraagt aan lage rugpijn.

Slaapcomfort wordt ook opgeofferd als een matras niet aan zijn individuele eisen voldoet. Een matras die zowel comfort als rug ondersteuning biedt, zorgt ervoor dat lage rugpijn vermindert doordat de ruggengraat echt tot rust kan komen en gedurende de nacht kan herstellen. Bezoek http://www.homebedding.be/nl/producten/57/matrassen/ voor kwaliteitsvolle matrassen.

Met de grote diversiteit van matrassen die er te koop zijn, kan het moeilijk zijn de juiste matras te kiezen die zowel de rug ondersteunt en slaapcomfort biedt.

  1. Persoonlijke voorkeur zou uiteindelijk de doorslag moeten geven over welke matras het beste is.  Er is geen enkele matras die voor iedereen met lage rugpijn werkt. Elke matras die iemand zonder pijn en stijfheid laat slapen is de beste matras voor die persoon. Patiënten met lage rugpijn zouden de matras moeten kiezen die aan hun standaard voor comfort en ondersteuning voldoet en hen een goede nachtrust biedt.
  2. Begrijp en vraag naar de fysieke materialen van de matras. De spiralen of binnen vering van een matras zorgen voor de ondersteuning. Diverse matrassen hebben een verschillend aantal veren en een andere manier van plaatsing. Vulling bovenop de matras is er in verschillende diktes. De hoogte van matrassen varieert meestal tussen 10 - 20 cm hoog. Het kiezen van het aantal veren, het type vulling en matras hoogte hangt af van persoonlijke voorkeur.
  3. Zoek een matras met rug ondersteuning. Een goede matras geeft ondersteuning aan de natuurlijke lijnen en richting van de ruggengraat. De juiste mate van rug ondersteuning helpt bij de patiënt spierpijn in de ochtend te voorkomen. Hoewel er weinig klinische gegevens over matrassen zijn, is er een onderzoek waarin staat dat medium harde matrassen over het algemeen meer verlichting bij lage rugpijn geven dan harde matrassen.

Plaats reactie