Firefly artikels

laluciernaga.org

Belastingaangifte Software t.o.v. een Accountant: welke is beter voor u?

belastingadvies

Met elke belangrijke klus komt de vraag of men het zelf moet doen of dat men een professional moet inhuren. Terwijl de steeds betere belastingaangifte software het zeker makkelijker maakt zelf uw belastingaangifte te doen, het heeft er nog niet voor gezorgd dat belastingadviseurs zonder werk  komen te zitten. De vraag naar persoonlijk belastingadvies is namelijk nog altijd heel hoog. Ook bij bedrijven grijpt men vaak de kans om extern advies in te winnen, bijvoorbeeld van externe bedrijfsrevisoren.

De voordelen van het gebruik van Belastingaangifte Software

Prijs

Het is wel duidelijk dat je minder voor een software pakket betaalt dan dat je voor het inhuren van een accountant of een andere specialist zou betalen. De prijs van belastingaangifte software ligt tussen de €10 en €120. Aan de andere kant, de minst dure belastingadviseurs kosten in ieder geval €100 en een accountant zal zeker twee keer zoveel vragen. Het op voorhand besparen t.o.v. een accountant is een van de meest aantrekkelijke voordelen om zelf je belastingaangifte te doen.

Snelheid

Op het moment dat je alle benodigde papieren voor je hebt, is het mogelijk je belastingaangifte binnen het uur af te ronden. In tegenstelling tot de beste accountant die er meestal meerder dagen tot een paar weken voor nodig heeft om door jouw papierwerk te gaan en de formulieren in te vullen.

Eenvoud

Goede belastingaangifte software leidt je erg snel en eenvoudig door het proces. Voor diegenen die maar een paar aftrekposten, inkomsten of investeringen hebben, heeft het weinig nut om met een accountant alles uit te zoeken.
De voordelen van het inhuren van een professional.

De voordelen van een accountant:

Betere software

Sommige accountants betalen rond de €1.000 tot €6.000 voor hun software, die veel uitgebreider is dan de producten die aan consumenten worden verkocht. Deze meer geavanceerde programma’s hebben de mogelijkheid om snel de informatie te scannen en de posten en formulieren goed te organiseren. Door veel van de data invoer en de organisatie te automatiseren is er minder kans op menselijke fouten die je belastingaangifte kunnen schaden.

Persoonlijk tintje

Zoals een goede huisarts je medische geschiedenis kent, kun je een relatie met een accountant opbouwen die de financiële situatie van jou en je gezin en toekomstige doelen kent. Een belastingadviseur kan vaak waardevolle belasting bespaartips geven die een softwareprogramma niet kan voorzien. De waarde van dit advies zou makkelijk meer kunnen opbrengen dan de extra kosten die een professioneel met zich meebrengt. Bijvoorbeeld kan een accountant je van advies voorzien over hoe je belasting vriendelijk voor de studie van je kinderen kunt sparen, of hoe je minder belasting betaalt over de meerwaarde van je vermogen.

Als een vertrouwde professional kan een goede accountant het gehele jaar door belangrijke vragen beantwoorden, niet alleen tijdens het jaarlijkse consult.

Plaats reactie