Firefly artikels

laluciernaga.org

Energiezuinig wonen

   energiezuinig wonen

Er is een gezegde, “It's not easy being green.” Echter, dankzij de moderne snufjes en creativiteit is het energiezuinig wonen nog nooit zo simpel geweest. Of je nu het milieu wilt helpen, je huis wilt verbeteren of je goed voelt door een verschil te maken in de wereld, deze makkelijk toe te passen milieutips en trucs kunnen jouw doel - energiezuinig wonen - een gezonde realiteit maken.

 

Vergeet ook niet om een offerte aan te vragen voor centrale verwarming.

Recycleren

Dit lijkt op een open deur, maar het ongelukkige feit is dat de gemiddelde persoon per dag gemiddeld twee kilo afval produceert. Door van recyclen een prioriteit te maken kun je meehelpen in wat er uiteindelijk op de afvalberg terecht komt te reduceren.

Zet een timer op je verlichting

Terwijl het belangrijk is in huis verlichting te hebben, licht laten branden kan een onnodige verspilling van energie zijn. Koop een aantal timers en programmeer ze zodat het licht op de meest gunstige tijden aan en uit gaat.

Onderhoud een tuin

Misschien heb je geen groene vingers, maar het inrichten en zorgen voor een tuin kan een diepe waardering voor de aarde teweegbrengen. Plant wat groenten in de zomer of een overvloed aan wilde bloemen en dompel je onder in de schoonheid van je eigen stukje groen.

Ga vintage

Investeren in tweedehands spullen - het kunnen kleding, meubels of decoratie accessoires voor in huis zijn - het helpt niet alleen jouw eigen consumptiegedrag verlagen, maar het kan ook direct een  injectie van charme en karakter in je huis brengen.

Composteren

Composteren is misschien niet het meest aantrekkelijke gespreksonderwerp aan tafel, maar het is een belangrijke milieuvriendelijke stap naar energiezuinig wonen. Plus als je een kleine composthoop in een hoekje van je tuin creëert  kun je je tuin zelf voeden en heb je in het voorjaar minder kosten voor bemesting.

Repareren, niet vervangen

Misschien is het heel verleidelijk om die kapotte tafel, gescheurde bank of verkleurde boekenplank  weg te gooien, ervoor kiezen om het te repareren in plaats van te vervangen is een veel milieuvriendelijkere oplossing. Als aanvulling op het reduceren van afval, kan het repareren de sentimentele waarde vermeerderen en na verloop van tijd kan iets wat eerst gewoon werd gevonden in een erfstuk veranderen.

Plaats reactie