Firefly artikels

laluciernaga.org

Bouwen van een modern, energiezuinig huis

 energiezuinig bouwen

Iedereen wil wel een huis dat zowel uniek als stijlvol is. Of u nu een strak minimalistisch huis wilt of een unieke ruimte om wilt toveren tot een prachtig huis. Zoals bijvoorbeeld een tomatenschuurtje ombouwen tot een beeldschone loft.

Sommigen van ons willen net iets meer dan het strakke uiterlijk van een modern huis. Sommigen van ons willen niet alleen dat ons huis er mooi uitziet, maar dat het ook perfect samenleeft met het milieu.

Hier volgen twee ideeën die het energiezuinig bouwen een stapje verder nemen dan enkel goede isolatie.

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden vaak gezien als een lelijke toevoeging. Maar met de vooruitgangen in de technologie en ontwerpen zijn er unieke manieren om zonnepanelen in uw huis te verwerken. Zonnepanelen zijn ideaal voor het milieu doordat ze de behoefte naar brandstoffen verminderen.

Zonnepanelen kunnen probleemloos worden toegevoegd aan uw daken waardoor het lijkt alsof ze daar horen. Er zijn zelfs speciale zonnepanelen die eruit zien als dakpanelen, waardoor ze niet eens opvallen.

Naast het monteren van zonnepanelen op uw dak kunt u ze ook gebruiken als afdak, zodat u lekker buiten uit de zon kunt zitten terwijl er energie wordt geleverd aan uw huis.

Wateroogstsysteem

Water Oogsten is een goede manier om te besparen op water én op geld, door simpelweg het regenwater te verzamelen. Vaak denken we hierbij aan de lelijke blauwe tonnen die water op uw dak verzamelen.

Maar u kunt het ontwerp van uw huis gebruiken om het zo een uniek uiterlijk te geven, naast het feit dat het een echt doel heeft. In plaats van de typische daklijn kunt u zo iets origineels opstellen. Ontwerp uw huis met een dak dat naar het midden afloopt.

Dit geeft uw huis een mooi contrast met de standaard daken, wat erg op zal vallen. Dit laat het water ook naar het midden stromen waar het kan worden opgevangen, en dus heeft u geen blauwe tonnen nodig.

Plaats reactie