Firefly artikels

laluciernaga.org

Waarom tankkaarten gebruiken?

tankkaart

Als u voorheen nog geen tankkaarten heeft gebruikt, dan heeft u de vloot vast draaiende gehouden met contant geld, bestuurders terugbetaald voor hun kosten, uitbundig gebruik gemaakt van de credit cards van het bedrijf, of een combinatie van deze drie. Dit is niet de meest efficiënte manier om alles draaiende te houden, en het biedt kans op fraude in uw bedrijf, naast een veiligheidsrisico voor uw bestuurders. Een tankkaart maakt dit proces gemakkelijker.

Tankkaarten zijn in dit geval de beste betaalmethode voor bedrijven waarbij veel kilometers worden afgelegd. Ze helpen op geld te besparen en zorgen ervoor dat er zorgvuldiger wordt omgegaan met brandstof doordat er gedetailleerde informatie wordt geleverd over het gebruik. Op deze manier kunt u knelpunten ontdekken en weet u welke bestuurders extra training nodig hebben of welke voertuigen onderhouden moeten worden om zo de prestatie te verbeteren. Tankkaarten zijn ook veiliger dan contant geld en efficiënter dan credit cards.

Zwaai die eindeloze bonnetjes maar gedag – elke transactie wordt bijgehouden op een factuur, inclusief BTW, waardoor ook de administratieve processen worden verbeterd.

Tankkaarten maken het een stuk makkelijker om de kosten te bepalen in Europese landen. Al uw facturen worden voorbereid in overeenkoming met de Zesde EU BTW Richtlijn, wat betekent dat het ongeacht het land niet moeilijk is om de BTW die wordt gerekend te betalen.

Voordelen Qua Kosten en Tijd

Met tankkaarten worden alle transacties automatisch bijgehouden. Dit biedt de kans om het gebruik in de gaten te houden, en zo kunnen knelpunten worden opgespoord, wat ervoor zorgt dat het brandstofverbruik en de kosten afnemen.

Bijvoorbeeld, de rapportage kan weergeven dat er een bestuurder is die aanzienlijk meer brandstof verbruikt dan de anderen, wat een gevolg kan zijn van inefficiënt rijden of een voertuig dat gerepareerd moet worden. Stappen kunnen worden genomen om deze problemen op te lossen, van het regelen van een training voor de bestuurder tot mechanische controles.
Bij het gebruik van tankkaarten is de administratie en het terugvragen van de BTW een stuk makkelijker en preciezer. U hoeft de kosten voor brandstof niet langer terug te betalen aan uw bestuurders; u hoeft niet langer honderden bonnetjes te bewaren. Denk alleen al aan de tijd die u zult besparen, waardoor u zich op belangrijkere zaken in uw bedrijf kunt richten!

Plaats reactie