Firefly artikels

laluciernaga.org

Bekende oorzaken voor verstopte afvoeren

Elke ouder haat het wanneer ze dit horen: "Het water loopt niet meer weg!" Het wordt nat, slijmerig, en waarschijnlijk stinkt het enorm.

Verstopte afvoeren zijn slechts een klein onderdeel van het sanitaire werk. Het goede nieuws is dat u hulp kunt zoeken bij de problemen om zo te voorkomen dat ze nogmaals voorkomen. Maar om daar te komen moeten we eerst weten waardoor deze verstoppingen in eerste instantie ontstaan. Schakel de hulp in van een ontstoppingsdienst: http://www.ontstoppingsdienstig.be/

1. De meeste verstoppingen in de badkamer komen voor door vuil, huidschilfers en haar dat aan zeepresten blijft plakken. Over verloop van tijd zorgt deze rotzooi voor een vermindering van de waterstroom.

Oplossing: Verwijder en maak de afvoerstop schoon. Maak vervolgens gebruik van de ontstopper, en let erop dat u de overstroom afdekt met een doek. Wanneer dit niet werkt kunt u een deel van de pijp losmaken en deze schoonmaken. Maak afvoerstoppen regelmatig schoon om zo klompen vuil te verwijderen, en maak gebruik van een zeef afvoer om de haren eruit te houden.

2. Verstopte toiletten zijn een smerig werkje. Het gebeurt voornamelijk wanneer mensen onderdelen doorspoelen die niet oplossen in het water, zoals:

  • vrouwelijke producten
  • wattenstaafjes
  • flosdraad
  • vochtige doekjes

Oplossing: hier biedt de ontstopper hulp. De meest effectieve ontstoppers schieten water om de pijp schoon te maken. Veel van hen hebben antimicrobiële lagen. Maak daarnaast gebruik van een afvoervijzel. Dit is geen leuke taak, maar een afvoervijzel kan tot z'n anderhalve meter in de afvoerpijp van het toilet rijken en zo verstoppingen verwijderen.

De beste preventie voor het schoonhouden van het toilet is alleen voorwerpen door te spoelen die oplossen in water. Het regelmatig schoonmaken help ook bij het netjes laten stromen van het water.

Plaats reactie