Firefly artikels

laluciernaga.org

3 grote industriebouw projecten om naar uit te kijken in 2016

Mega bouwprojecten, vooral die gerelateerd aan infrastructuur, spelen een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van individuelen, steden en staten. Ze hebben de mogelijkheid om volledige landen te transformeren, en dit is in het verleden vaak het geval geweest. We bekijken wat er in 2016 en daarna gaat gebeuren in de bouwindustrie.

Indien u zelf op zoek bent naar een aannemer voor industriebouw, neem dan zeker hier een kijkje http://www.morti.be/industriebouw.

Panama Canal uitbreiding

Sinds 1914 biedt het Panama Canal schepen de toegang tot de Atlantische Oceaan via de Pacifische Oceaan. Het bestaat al meer dan 100 jaar, en dit mega project blijft een groot succes genieten. Maar door de toenemende groottes van schepen vindt er veel competitie plaats met de Northwest passage en het Suez Canal, en een groot verlies van water in de oceanen bij Lake Gatun zorgen voor een uitbreiding van het kanaal – zelfs als dat betekent dat er meer uit Panama moet worden gesneden. De planning is om in 2016 te voltooien, en dit project maakt het kanaal wijder en dieper. Een 6,1km lang kanaal staat gepland.

Gujarat International Finance Tec-City

Om zijn financiële industrie uit te breiden tot een globaal financieel centrum heeft India ervoor gekozen om het mega project Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) te financieren. Als bouwmodel in India zal GIFT het idee van duurzaamheid in het land voortzetten. Het volgt de constructie van de basis infrastructuur en ontwikkeling van diensten, de derde fase van constructie van de volledige stad wordt gepland te starten in 2016. De stad zal over meer dan 5,8 vierkante kilometers strekken, inclusief 200 wolkenkrabbers van meer dan 80m hoogte. Dit mega project heeft 35% toegewijd aan groene gebieden, en zo'n 25% aan infrastructuur als wegen, parkeerplaatsen en grasstukken.

Riyadh Metro

In 2014 kwamen bouwgiganten Bechtel, FFC, Strukton en vele anderen bij elkaar om te starten met de infrastructurele ruggengraat van Saudi-Arabië's hoofdstad, nadat ze de contracten hadden gekregen. Aangezien er wordt verwacht dat Riyadh's populatie blijft groeien met zo'n 25% tot 2030 wordt er een nieuw metrosysteem ontworpen om te voldoen aan de eisen van deze groeiende bevolking, en zo weggebruik te verminderen en kwaliteit van de lucht te verbeteren. Meer dan 176 kilometer aan metrolijnen, gecombineerd met 85 kilometer aan buslijnen, maken de Riyadh Metro tot het grootste mega project van zijn soort ter wereld. Veel van zijn stations zijn ontworpen om te voldoen aan de Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) standaarden. De technologieën die hiervoor nodig zijn, zijn verwarming, ventilatie en air-conditioning efficiëntie, en de installaties die energie en water besparen. Daarnaast nemen de structuren hun voordeel uit Riyadh's omgeving, en ontwikkeling ze energie via zonne-energie.

Plaats reactie