Firefly artikels

laluciernaga.org

Software voor het beheer van de toeleveringsketen, bestemd voor bedrijven in het MKB

De term 'toeleveringsketen' of 'supply chain management' lijkt misschien alleen van toepassing op grote bedrijven met enorme fabrieken en veel verkopers en bewegende onderdelen, maar de waarheid is dat veel kleinere bedrijven ook toeleveringsketens hebben.

En eigenaren van MKB-ondernemingen kunnen profiteren van het gebruik van geautomatiseerde hulpmiddelen zoals software voor het beheer van de toeleveringsketen (supply chain management = SCM) om hun bedrijven efficiënter te laten draaien.

Het hebben van een effectieve toeleveringsketen is vooral belangrijk voor kleinere bedrijven. Gelukkig zijn er geavanceerde digitale hulpmiddelen die het voor MKB-bedrijven mogelijk maken om gebruik te maken van de kracht van de internationale scheepvaart en logistiek, van "just-in-time"-productie, lagere kosten op voorraden, betere relaties met leveranciers en meer. Of u nu een restaurant met een complexe toeleveringsketen van verse producten runt of een klein productie-bedrijf dat afhankelijk is van meerdere leveranciers om de goederen die u verkoopt te leveren: er zijn vele situaties waarin eigenaren van kleinere ondernemingen kunnen profiteren van de SCM-software.

SCM-software kan uw bedrijf helpen bij het beheren van verzendschema’s, bij de voorraadbeheersing (om ervoor te zorgen dat u het maximale haalt uit uw voorraden en niet te veel traag verkopende artikelen in voorraad heeft), de aanbiedingen van verschillende leveranciers evalueren (zodat u de beste prijs en service krijgt) en om fouten te voorkomen, zoals te late leveringen of verzending van het verkeerde product.

Toeleveringsketens worden steeds meer geglobaliseerd

De huidige kleinere bedrijven kopen voorraden van internationale leveranciers en verzenden hun producten naar klanten over de hele wereld. Deze wereldwijde realiteit voor de economie van de MKB-bedrijven maakt het belangrijk om het maximale uit uw toeleveringsketen te halen, om er zo voor te zorgen dat u uw kosten beheert, deadlines haalt en zaken doet op de meest efficiënte manier terwijl u zich ook richt op het benutten van kansen. Software voor het beheer van de toeleveringsketen maakt het voor MKB-ondernemers gemakkelijker dan ooit om complexe mondiale transacties te verwerken en wereldwijd relaties met leveranciers te onderhouden.

Laag gebruikspercentage door kleinere bedrijven

Zeer weinig kleinere bedrijven maken gebruik van software voor het beheer van hun toeleveringsketen. Slechts 6 procent van de kleinere bedrijven werken op dit moment met SCM-software, terwijl 21 procent van de middelgrote en grote bedrijven dat doet. Dit is een signaal dat MKB-bedrijven die ervoor kiezen om deze software te gaan gebruiken, belangrijke concurrentievoordelen kunnen behalen. Omdat SCM-software erbij kan helpen om uw bedrijf efficiënter te runnen, zou u de eerste in uw markt kunnen zijn die profiteert van deze kansen.

Plaats reactie