Firefly artikels

laluciernaga.org

Wat is het Noorderlicht

noorderlichtHet Noorderlicht is een van de grote drie natuurverschijnselen, gecreëerd door magnetische activiteit onze zon.

Het Noorderlicht Lights wordt veroorzaakt door grote aantallen elektronen die in een stroom naar de aarde komen langs een magnetisch veld en botsen met luchtdeeltjes in onze lucht.

De lucht licht dan op - een beetje zoals wat er gebeurt in een tl-lamp - en wat we dan zien is het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd.

Hoe ontstaat het Noorderlicht?

Het Noorderlicht ontstaat wanneer elektronen stromen afkomstig van de zon botsen met geladen deeltjes in de aardse atmosfeer.

De resulterende kleuren van het Noorderlicht komen door de weerspiegeling van deze botsende deeltjes op gassen in de lucht. De geladen deeltjes afkomstig van de zon, de weersomstandigheden op de zon en op de aarde beslissen of zullen dit fenomeen te zien krijgen.

Het is het meest gebruikelijk om groenige tinten te zien in het Noorderlicht. Rode tinten zijn zeldzamer, maar kunnen ook soms voorkomen.

Het Noorderlicht vormt zich ongeveer 100 kilometer hoog boven het aardoppervlak. Dit maakt de lichten zichtbaar tot op wel 400 kilometer verderop

Plaats reactie