Firefly artikels

laluciernaga.org

Logistiek personeelsmanagement: vandaag de dag draait het om transparantie

Zou u uw eigen personeel logistiek beheren als u dat zou kunnen doen tegen de laagst mogelijke kosten? Velen zouden zeggen: "ja." Ze houden van de directe controle op de activiteiten die dit hen oplevert en van de 'voorkennis' die hun eigen personeel heeft over de activiteiten van het bedrijf.

Maar wat als u ditzelfde niveau van controle en kennis zou bereiken door te werken met een 3PL logistics network dat ook uw personeelskosten met 10% tot 20% zou verlagen?

Vandaag de dag, is dat mogelijk. En het draait allemaal om TRANSPARANTIE. Laten we eens kijken naar hoe 3PL's kunnen functioneren als een naadloos verlengstuk van uw bedrijf.

Transparante processen

Terwijl u of een medewerker misschien niet daadwerkelijk op de werkvloer aanwezig zijn, kan technologie het mogelijk maken dat u er wel virtueel aanwezig bent. Laten we zeggen dat een nieuw display voor in uw winkels wordt gebouwd en u wilt er zeker van zijn dat het er perfect uitziet voordat het naar de winkels wordt verscheept. Met behulp van de Pack Manager-software, kan een 3PL-medewerker met een tablet foto’s nemen bij de lopende band en deze uploaden. Met gebruik van uw eigen login, kunt u de foto’s meteen bekijken en het display goedkeuren of noodzakelijke veranderingen aangeven, en het maakt niet uit of uw kantoor nu aan de overkant van de straat ligt of aan de andere kant van de wereld.

Transparante uitvoering

Visueel management is uitgegroeid tot een populaire strategie om de productiviteit en kwaliteit aan te sturen. Realtime-borden met statistieken op de werkvloer tonen aan personeel en klanten de werkprestaties van de teams vergeleken met de tot doel gestelde kernprestatie-indicatoren (KPI = Key Performance Indicator). Dezelfde resultaten kunnen worden gerapporteerd en online beschikbaar worden gesteld.

Transparante werkzaamheden

De beste resultaten ontstaan wanneer 3PL-managers dagelijks samenwerken met klantenteams, en daarbij ideeën delen en werkplannen beoordelen. Als u naar deze geïntegreerde werkteams luistert en ze observeert, is het vrijwel onmogelijk om de klant te onderscheiden van 3PL

Transparante systemen

De huidige geavanceerde datacommunicatiemogelijkheden maken het mogelijk dat zowat elk systeem met het andere kan communiceren. Welke gegevens u ook wilt, voorraden, orderstatus, kwaliteitsstatistieken of productiviteitsstatistieken, u kunt ze bijna realtime opvragen, ongeacht waar de gegevens zich bevinden.

Als opdrachtgever, wilt u dat uw partner een naadloze verlenging van uw bedrijf is. Met de huidige technologie en werkprocessen, kunt u de voordelen van outsourcing verkrijgen terwijl u in contact blijft met en controle heeft over de dagelijkse operaties.

Plaats reactie