Firefly artikels

laluciernaga.org

Isolerende onderlaag onder een houten vloer

Vloerisolatie is een geweldige manier om uw stookkosten te verminderen, levert een comfortabele vloer op, en beschermt uw houten vloer tegen vocht. Te veel huiseigenaren die eigenaar zijn van oudere woningen beseffen niet eens dat ze zonder vloerisolatie hebben geleefd totdat ze een bijzonder strenge winter doormaken of besluiten om hun vloer te vervangen. Als u besluit om houtvloerisolatie te installeren, kan dat ook het perfecte moment zijn om vloerverwarming te overwegen, die de algehele kwaliteit van uw huisverwarming aanzienlijk kan verbeteren.

Ondervloerisolatie

Het meest voorkomende probleem met ondervloerisolatie is de toegankelijkheid van de kruipruimte onder de vloer. Niet alleen beperkt een kleine kruipruimte uw vermogen om toegang te krijgen tot die ruimte, maar dit kan ook de beschikbare ruimte voor het installeren van de isolatie zelf beperken. Als u slechts 7,5 of 10 cm (drie of vier inches) aan beschikbare ruimte heeft voor de isolatie, zult u waarschijnlijk duurder isolatiemateriaal moeten kopen om de gewenste R-waarde (isolatiewaarde) te bereiken.

Reeds bestaande leidingen of kanalen kunnen het installeren van ondervloerisolatie bemoeilijken. Het isoleren van de ondervloer zelf zal meestal de meest efficiënte isolatiemethode opleveren, maar een van deze twee problemen kunnen het nodig maken dat u eigenlijk de muren van de kruipruimte isoleert. Meestal wordt er gekozen voor glasvezelisolatie. Het is permanent en niet brandbaar. Hoewel, bij het isoleren van de muren van een kruipruimte, is het net zo belangrijk om polyethyleenfolie op de grond te leggen om een vochtbarrière aan te leggen die vochtschade aan uw vloer zal voorkomen.

Houtvloerisolatie

Het creëren en onderhouden van een vochtbarrière is voor elke verdieping belangrijk, maar een houtvloer is bijzonder gevoelig voor waterschade. Niet beklede platen zijn de beste oplossing omdat, terwijl u ook beklede platen kunt gebruiken, deze vorm van isolatie moeilijker op peil te houden is en geen scherpe uiteinden heeft. Elke verkeerde inwerking van buitenaf zal de vochtremmende laag doorbreken en uw houtvloerisolatie en de vloer zelf kwetsbaar maken voor grondvocht. De platen kunnen op hun plaats worden gehouden met dunne metalen staven, de zogenaamde bliksemafleiders. Het om de 45 cm (18 inches) plaatsen van de staven is de gemakkelijkste manier om de isolatie op zijn plaats te houden. U kunt gebruik maken van multiplex of vlechtplaten, maar dit zal duurder zijn en slechts iets betere prestaties opleveren. U kunt ook gebruik maken van netten, maar dit kan een hoop extra werk betekenen.

Het inhuren van een isolatieaannemer

Het installeren van isolatie kan een doe-het-zelf project zijn, maar vaak is het inhuren van een aannemer de beste manier om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw isolatieproject haalt. Deze richtlijnen geven u alleen grove richtlijnen over algemeen gebruikelijke isolatiepraktijken. Uw klimaat en het vochtgehalte, de ruimte die u ter beschikking heeft, en de totale oppervlakte en vloertype kunnen allemaal invloed hebben op de keuze van het beste isolatiemateriaal en toepassingsmethode. Alleen een vertrouwde, lokale aannemer met specifieke ervaring wat betreft uw klimaat en huis, zal in staat zijn om u persoonlijk advies te geven over de door u het beste te kiezen weg.

Plaats reactie