Firefly artikels

laluciernaga.org

Nieuwe auto versus tweedehands auto - 6 voordelen van het kopen van een jonge en goedkope tweedehands auto

Anders dan uw huis, kan uw auto de duurste aankoop zijn die u ooit doet. Een "jonge tweedehands" auto kan u helpen om geld te besparen, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit. Hieronder geven we 6 voordelen van het kopen van een tweedehands auto (in zo goed als nieuwe staat) vergeleken met een gloednieuwe.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte auto, kijk dan op: http://www.karittsports.be/

Tweedehands auto's: lagere prijs, minder afschrijvingen

Denk aan het oude adagium dat u op een nieuwe auto duizenden euro’s in waarde verliest op het moment dat u de net gekochte auto de garage van de dealer uit rijdt? Dit is nog steeds zo, en het is dan ook de reden waarom gebruikte auto's betere koopjes zijn. Denk na over de gemiddelde prijs van het kopen van een nieuwe auto. Als u een auto koopt die een of twee jaar oud is, zal er nog steeds op worden afgeschreven, maar u zult minder snel geld verliezen. En u zult de eerste grote afschrijving voorkomen die de vorige eigenaar voor zijn rekening nam.

Omzetbelasting op nieuwe auto's

Elke advertentie voor een nieuwe auto verdoezelt de fiscale kwestie. Veel nationale wetten zetten omzetbelasting op nieuwe auto's, maar niet op gebruikte auto's. In de Amerikaanse staat Georgia bijvoorbeeld, is het zo dat als u een gebruikte auto koopt van een particuliere verkoper, u geen omzetbelasting verschuldigd zult zijn. Ter vergelijking, de omzetbelasting die autohandelaars toe moeten voegen aan de prijs van een nieuwe auto kan oplopen tot duizenden euro’s. Onderschat de besparingen niet, en onderzoek de wetten van uw land of staat op dit gebied voordat u een beslissing neemt.

Lagere registratiekosten

In de meeste staten van Amerika, worden de jaarlijkse registratiekosten bepaald op basis van een percentage van de waarde van een auto en zijn modeljaar. In Colorado, bijvoorbeeld, dalen de registratierechten drastisch tijdens de eerste jaren nadat een auto is geproduceerd. Het percentage is het hoogst in de eerste drie jaar, en daarna vlakt het na vijf jaar af. Als uw staat of land soortgelijke regels kent, kunt u ongeveer duizend euro besparen door de registratiekosten van een nieuwe auto te vermijden en een auto te kopen die op zijn minst drie, of beter nog vijf jaar oud is.

Nutteloze extra’s op nieuwe auto's, goedkopere accessoires op gebruikte auto's

Wanneer u zoekt naar specifieke accessoires die u absoluut wilt hebben in een gebruikte auto, zoals een schuifdak of een navigatiesysteem, dan betaalt u veel minder dan de oorspronkelijke eigenaar deed. In plaats van het dure navigatiepakket met vergoedingen en toeslagen af te moeten slaan, zult u in staat zijn om zich de ingebouwde functies te veroorloven.

Autohandelaars en hun gekke tarieven

In plaats van de hoge dealerprijzen voor lief te moeten nemen bij het kopen van een nieuwe auto, zult u een sterker staanals u in de markt bent om een gebruikte auto te kopen. U heeft veel meer ruimte voor onderhandelingen wanneer u een particuliere verkoper gewoon vertelt dat u afziet van zijn oude auto. Als hij zijn auto nieuw heeft gekocht, weet hij waarschijnlijk niet alles wat u wel weet over de voordelen van het kopen van een gebruikte auto. Ze zullen popelen om u aan de onderhandelingstafel te houden.

Staat van onderhoud

Als u niet tevreden bent over wat u onder de motorkap aantreft, kunt u rekenen op de certificeringsprogramma's en uitgebreide lange termijn autogaranties die de meeste autofabrikanten bieden. Wanneer u een gebruikte auto koopt bij een officiële dealer, weet u dat hij het voertuig grondig heeft geïnspecteerd en dat het voldoet aan de strenge eisen voor certificering. Het grootste voordeel dat u zou kunnen behalen is de garantie die de autofabrikant geeft op gebruikte auto's. Toyota, bijvoorbeeld, biedt een zeven jarige 160.000 kilometer garantie op gecertificeerde gebruikte voertuigen. Dit soort gemoedsrust is van cruciaal belang bij het kopen van een gebruikte auto.

 

 

 

Plaats reactie