Firefly artikels

laluciernaga.org

Hoe u een boormachine kunt aanpassen

Boren zijn het populairste elektrische gereedschap, maar het aantal verschillende aanpassingen kan verwarrend zijn voor een nieuwkomer op boorgebied. Uw ‘partner in crime’ voor een goede uitrusting is https://www.festool.be/NL/Products/Pages/Boormachine.aspx . Bezoek hun website voor meer informatie.

Onderstaand geven we informatie over hoe u uw boormachine instelt voor gebruik.

Vooruit en Achteruit Bedieningsfunctie

Elke boormachine heeft een vooruit en achteruit bedieningsfunctie. Het is een schuifschakelaar die de boorrichting aangeeft en verandert afhankelijk van de richting waar de schakelaar naar toe wordt geschoven. Door de schakelaar in de middelste stand te zetten, zal het gereedschap worden vergrendeld.

Stel de Boorsnelheid in

De meeste boorschroefkoppen hebben twee snelheden, maar deze heeft er drie wat zorgt voor een nog fijnere afstelling. De verstelbare versnelling biedt veelzijdigheid op basis van de booropdracht die u uitvoert. Pas de snelheidsschakelaar alleen aan wanneer het gereedschap volledig stil staat. Anders kunt u de versnelling beschadigen.

Stel de Koppeling in

De instelling van de koppeling is het belangrijkste onderdeel van het instellen. U krijgt een lijst te zien met nummers van 1 tot 10 of van 1 tot 20. Deze worden gebruikt om de koppeling in te stellen op het leveren van een bepaald koppelbereik. Hoe hoger het getal op de kraag, hoe hoger de koppeling en hoe groter de schroef die kan worden ingeschroefd.

Instelling van Boor en Hamerboor

Naast het hoogste nummer op de instellingsschaal van de koppeling ziet u een pictogram van een boor. Plaats de pijl op het boorpictogram wanneer u wilt boren. Als uw boormachine ook kan worden gebruikt als klopboor, ziet u ook een pictogram van een hamer. Deze instelling zal het hamermechanisme in de boor activeren, wat zal resulteren in schokkende klappen achter de boor om te helpen bij het boren in baksteen en metselwerk.

Handgreep van de Boor

Boorhamers zijn voorzien van een afneembare handgreep die, wanneer aangesloten, wat meer controle en hefboomwerking biedt om de boor in cement of baksteen te drukken. Om de handgreep te bevestigen, draait u hem tegen de klok in om hem afdoende los te maken om hem te over de voorkant van de boor te kunnen glijden en vervolgens draait u met de klok mee om hem rond de kraag te bevestigen.

 

 

 

Plaats reactie