Firefly artikels

laluciernaga.org

Welk type printer heeft u nodig?

Wilt u een printer kopen? Voordat u een beslissing neemt over welk type printer u nodig heeft, moet u eerst serieus nadenken over waar u hem gaat gebruiken en waarvoor u hem wilt gebruiken. Koopt u een printer voor op kantoor of voor persoonlijk gebruik? Is de kwaliteit van de afdrukken belangrijker voor u dan snelheid?

 

Inkjetprinter

Als kleur voor u een absolute noodzaak is, kan een inkjetprinter de perfecte oplossing zijn. De meeste worden geleverd met de standaard cyaan-magenta-geel-zwarte kleurenscala, hoewel sommige fotocentrische printers meer tinten bieden voor een betere kleurweergave. Als u veel foto's wilt afdrukken, is een inkjetprinter de enige printersoort waar u voor moet gaan. U kunt met sommige kleur laserprinters foto's afdrukken, maar de kwaliteit die u met een inkjet bereikt zal veel beter zijn. U kunt ook uw opties verder verfijnen door te bepalen welk soort foto's u wilt afdrukken.

Inkjetprinters worden in twee hoofdcategorieën geleverd: de multifunctionele en die met een enkele functie. Als het hebben van een printer die scant, kopieert en faxt u aanspreekt, kiest u het beste voor een multifunctionele inkjetprinter. Maar als u het afdrukken het belangrijkste vindt, zal een printer met een enkele functie voldoende zijn.

Laser printer

Als u op zoek bent naar een printer die een klein team op kantoor kan ondersteunen, is een laserprinter waarschijnlijk de beste keuze. De meeste zijn veel sneller bij het afdrukken van documenten dan de inkjetprinters, hebben hogere gebruikscycli (het aantal pagina's dat ze in een bepaalde tijd kunnen afdrukken) en ze staan bekend om hun uitstekende kwaliteiten op het gebied van het afdrukken van teksten. Aangezien laserprinters gemaakt zijn voor snel afdrukken, hebben ze vaak grotere papierladen dan inkjetprinters. In plaats van inkt gebruiken laserprinters toner om af te drukken.

Net als bij inkjetprinters heeft u de keuze tussen multifunctionele modellen en degenen die gewoon afdrukken. Zodra u die beslissing heeft genomen, moet u beslissen of u een kleuren- of monochrome laserprinter wilt hebben. Zoals we al eerder hebben vermeld, kunt u beter geen kleurenlaserprinter gebruiken voor het afdrukken van foto's, maar ze zijn uitstekend geschikt voor het afdrukken van professionele grafische afbeeldingen. Als u meestal tekst afdrukt, zou een mono-laserprinter een goede keuze moeten zijn.

Plaats reactie