Firefly artikels

laluciernaga.org

27 briljante tips om uw koelkast schoon en georganiseerd te houden

Wanneer jullie een nieuwe koelkast kopen denken jullie al snel aan de wanorde die er kan ontstaan in die kleine koele ruimte. Een splinternieuwe frigo kan er al snel niet meer zo nieuw en mooi uitzien.

Een koelkast schoon houden gaat niet bij iedereen vanzelfsprekend. Van gezinnen met kleine kinderen tot workaholics die de klus maar blijven uitstellen. Het komt in heel wat huishoudens voor. Door je koelkast steeds geordend te houden voorkom je dat er heel wat producten moeten weggesmeten worden en kan je dus een flinke som geld besparen! Wij hebben voor jou alvast enkele briljante tips neergeschreven die je moeten helpen om die beschimmelde groenten en fruit, vervallen yoghurtjes en zure melk niet meer aan te treffen in jouw koelkast!

 

27 briljante tips:

1. Houd de zaken op hun plek met behulp van manden: het beste aan manden is hoe makkelijk ze eruitgehaald kunnen worden.
2. Label de manden.
3. Merk de deuren.
4. Bekleed uw inlegplanken met makkelijk te reinigen matten.
5. Haat u het schoonmaken? Bedek uw inlegplanken met plastic verpakking of kleeffolie. Als er iets omvalt / lekt, trekt u het gewoon af en gooit u het weg.
6. Zet uw melk en andere zuivel niet in de binnenkant van de deur: de temperatuur in de deur fluctueert teveel, waardoor uw melk sneller zuur wordt.
7. Glazen conserven zijn de langst meegaande manier om salades goed te houden: ze blijven vers gedurende 1 tot 2 weken.
8. Bewaar rauw vlees en zeevruchten op de bodemplank om ongewenste bloeddruppels e.d. te voorkomen.
9. De spekgoedhouder heeft u absoluut nodig. Houdt die vettige vleessappen uit de buurt van uw koelkast. Werkt ook goed voor koud snijwerk in de deli heel moeilijk in te pakken zijn.
10. Maak van het schoonmaken van de koelkast een spel voor de kinderen. Een moeder zette haar kinderen aan het werken om de meest oude producten te vinden en de winnaar kreeg een ijsje ter beloning.
11. Houd een spreadsheet bij als u er inzicht in wilt krijgen.
12. Probeer het gebruik van deze Persoonlijk Vergankelijk Voedsel te managen.
13. Vergeet nooit meer iets wat achter in de koelkast ligt.
14. Wijnproblemen? Uw flessen zullen niet meer rondrollen met behulp hiervan.
15. Gebruik een papierklem voor het bier. Voor die dagen dat u niet de volledige sixpack opdrinkt, wat blijkbaar nogal vaak voorkomt.
16. Bakken werken net zo goed in de koelkast als in de vriezer.
17. Gebruik tijdschrifthouders als vriezerplanken.
18. Weet wat er niet gekoeld moet worden: aardappelen, tomaten en uien.
19. Kleurcode: maak bijvoorbeeld gebruik van een rode doos, om al het kleine voedsel in op te bergen dat in de komende week of zo zal verlopen.
20. U kunt zelfs een doos labelen met het opschrift:"EET MIJ HET EERSTE!"
21. Upcycle kistallen lichtcontainers om gesneden groenten in goed te houden.
22. Om te voorkomen dat u dingen koopt die u al heeft, neemt u een ​​foto van uw koelkast voordat u boodschappen doet.
23. Gebruik 6-pack containers om de deurplanken goed te organiseren.
24. Houd een container met geactiveerde koolstof (van een huisdierwinkel) om de geurtjes in de koelkast op te vangen. Heeft u een probleem met geurtjes in uw koelkast? Geactiveerde koolstof werkt beter dan baksoda om u daarvan te ontdoen en houd uw koelkast fris.
25. Houd een rolletje maskeertape en een stanleymesje in de buurt van de koelkast zodat u containers met hun begindatum kunt etiketteren
26. Koop een eierhouder.
27. Als u samen met huisgenoten leeft, gebruik dan als hoofdregel van gemeenschappelijk voedsel: eet nooit als eerste of als laatste van iets wat niet van u is.

Plaats reactie