Firefly artikels

laluciernaga.org

Vakantieparken Nederland: dit is waarom ze zo populair zijn!

Heel wat jonge gezinnen zien vakantieparken Nederland als een leuke bestemming om met de kids erop uit te trekken! Ze bieden heel veel mogelijkheden voor zowel jongeren als volwassenen!

 

  • Ze bieden een kans om te ontspannen als gezin. Laten we eerlijk zijn. Het dagelijks leven is stressvol. We zijn allemaal overbelast door werk, school, activiteiten, doktersafspraken, huisdieren, rekeningen en alle andere verantwoordelijkheden die we hebben. Die overmatige belasting kan soms ongewenste of onnodige wrijving in een gezin veroorzaken. Een vakantie nemen, al is het maar voor een paar dagen, kan iedereen een kans geven om te ontspannen en even te ontsnappen aan die verantwoordelijkheden. Uit persoonlijke ervaring kan ik stellen dat die paar dagen ontspanning een behoorlijk langdurig effect hebben.

 

  • Ze creëren blijvende herinneringen. Enkele van mijn meest levendige herinneringen zijn de gekke dingen die mij en mijn familie overkwamen terwijl we op vakantie waren. En het is leuk om dat soort ervaringen opnieuw te beleven via foto's en verhalen. Want zelfs 25 jaar later zullen sommige van de verhalen nog steeds grappig zijn (zelfs voor degenen die er op dat moment niet zo blij mee waren).

 

  • Ze bieden de mogelijkheid om samen nieuwe dingen te ervaren. Vaak stellen we als volwassenen onze vakanties in op onze interesses. We denken na over de plaatsen waar we naartoe willen, de bezienswaardigheden die we willen zien, het voedsel dat we willen eten. Het leuke hieraan is dat we die activiteiten delen met onze kinderen (die waarschijnlijk een andere agenda hebben). Anderzijds, kan door een kindvriendelijke vakantie te plannen, de reis worden ervaren vanuit het gezichtspunt van de kinderen. En, er kan worden deelgenomen aan activiteiten waarvan we dachten dat we dat nooit zouden doen. Hoe dan ook, we beleven samen nieuwe dingen.

 

  • Ze bieden de mogelijkheid om kinderen te leren over sparen. De meeste mensen kunnen het zich niet veroorloven om op vakantie te gaan en er gewoon direct voor te betalen. De meesten van ons moeten beslissen waar we naartoe willen, de geschatte kosten berekenen en van tevoren beginnen met er voor te sparen. Welke betere gelegenheid om onze kinderen te leren hoe belangrijk het is om voor onze behoeften te sparen? Sparen voor een vakantie kan zelfs een familie-evenement worden. Leg je kinderen uit waarom je het geld moet sparen en moedig ze aan om deel te nemen. Je kunt ze bijvoorbeeld extra klusjes laten doen en hen de keuze bieden om het geld te houden of het in de spaarrekening voor gezinsvakanties te stoppen (je kunt ook aanbieden om het geld voor elk gezinslid te splitsen). Wat je ook kiest, gebruik het als een leerzaam moment.

Plaats reactie