Firefly artikels

laluciernaga.org

De proliferatie van business centers in Brussel

business centers brusselIn het bedrijvencentrum brussel zien we steeds meer zogenaamde 'Business Centers' opduiken. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?

Business Centers zijn bedrijven die kantoorruimte verhuren, dat is de simpele definitie.

De kracht van de formule zit in de brede waaier van diensten die ze aanbieden: niet enkel kantoorverhuur, maar ook coworking, virtual offices, mobile desking en verhuur van vergaderzalen.

In Brussel zijn er een aantal gevestigde waarden onder de business centers, zoals bijvoorbeeld deze twee:

  • www.orionagroup.com: Kantoren, coworking, maatschappelijke zetels,...
  • www.burotel.be :Virtuele kantoren, coworking, vergaderzalen,...

Business Centers: wat bieden ze aan?

Business centers bieden in feite alle diensten aan die met kantoorruimte te maken hebben, zowel voor bedrijven als voor kleine startups of individuele freelancers.

Voor startups en individuele freelancers zijn de voordelen misschien nog het duidelijkst: de mogelijkheid om aan een lage prijs een kantoor en meeting rooms op een toplocatie te hebben, een must voor elke startende business, de mogelijkheid tot networking en alle benodigdheden om efficiënt te werken.

Maar ook grotere bedrijven zien er hun voordeel in: de mogelijkheid om je zakenadres in het business center te domiciliëren bijvoorbeeld, of het huren van een kantoor met alle benodigdheden en onderhoud inbegrepen, wat kopzorgen kan vermijden.

Plaats reactie