Firefly artikels

laluciernaga.org

Wat is mesotherapie en is het iets voor jou?

Mesotherapie is een cosmetische behandeling voor het gelaat en het lichaam die reeds geïntroduceerd werd in de jaren 1950. De behandeling kent een groeiende populariteit, maar potentiële patiënten weten vaak niet goed wat het met zich meebrengt. Ook in ons landje kan je deze behandeling in schoonheidsinstituten laten toepassen.

Dus, wat zijn de voordelen en wat is de toekomst van mesotherapie, zowel voor het gelaat als voor het lichaam?

Wat is mesotherapie?

Mesotherapie, in 1950 ontdekt door dr. Michael Pistor, brengt microscopische hoeveelheden homeopathische geneesmiddelen, traditionele geneesmiddelen, vitaminen, mineralen en aminozuren in de huid om een verscheidenheid van aandoeningen te behandelen.

De term 'mesotherapie' is afgeleid van twee woorden: meso en therapie. Meso verwijst naar het embryonaal weefsel (mesoderm) dat aanleiding geeft tot de bindweefsels van het lichaam. Dus het gebied van de dermis (huid) indien de injecties worden geplaatst is het mesoderm of middelste laag van de huid.


Wat zijn de voordelen van mesotherapie?

De voordelen van mesotherapie zijn talrijk. Er zijn veel toepassingen voor de behandeling van pijn, sportblessures, reumatologie, algemene geneeskunde en esthetische geneeskunde.

Mesotherapie is ook al lang een anti-aging behandeling, maar wordt ook vaak gebruikt om cellulitis te behandelen.

Huidaandoeningen zoals pigmentatie, melasma, acne, eczeem en psoriasis kunnen ook verholpen worden dankzij mesotherapiebehandeling. In 2010 is het aantal postnatale behandelingen voor cellulite et striae sterk gestegen. Succesvolle resultaten kunnen ook worden verkregen door het combineren van mesotherapie en collageen inductie therapie.

Plaats reactie